Muziek is mijn therapie

Op het journaal hoorde ik dat Eddie van Halen is overleden. Hij werd geboren in Nederland en emigreerde op jonge leeftijd naar Amerika. Hij was een gitaarlegende zoals mensen zeggen. Ik luisterde regelmatig naar zijn gitaarsolo’s en volgens mij was hij de beste ter wereld. Hij werd 65 jaar. Helaas kan ik door mijn beperkte kleine motoriek geen gitaar spelen, dat vind ik best jammer. Keyboard gaat wel en daar speel ik regelmatig op. Ik ben dol op muziek. Er zijn best momenten dat ik het moeilijk heb, pijn heb en dan ook wat zwaarmoedig kan worden als ik lichamelijk moet inleveren. Muziek geeft mij dan meestal een opkikker. Het is mijn therapie. Ik ben veel in mijn appartement of de inloop. Ik heb goede apparatuur en het voordeel van deze tijd is dat als het lichamelijk minder gaat, je altijd nog kunt genieten door te luisteren naar muziek.

Foto familiearchief. Af en toe speel ik nog op mijn keyboard of elektronisch drumstel