KLAPLONG

Het was een bewogen zomer. Ik begin maar met de goede dingen. We konden voor de woonvorm heerlijk buiten koffie/thee drinken in de zon en met elkaar van gedachten wisselen. Dat was heerlijk en genieten. Nu Corona voorbij is moet ik weer naar veel medische specialisten en dat is wel weer wennen. Twee maanden geleden kreeg ik een klaplong en moest direct worden opgenomen in het ziekenhuis. Daar kreeg ik een drain en extra zuurstof. Na een week mocht ik weer naar huis. Deze week met mijn persoonlijk begeleider voor nacontrole naar de longarts geweest. De longfoto wees uit dat de ingeklapte long goed was hersteld, maar er is een kans op herhaling. Ik ben ook alweer naar de dagbesteding geweest

Deze ervaring heeft mij wel meer bepaald bij mijn geloof. Omdat ik telkens moet inleveren en de kwaliteit van leven afneemt, was ik teleurgesteld in mijn geloof. Ik ben ooit gedoopt en denk er nuĀ  meer over na. Gelukkig kan ik daarover praten met begeleiders, de orthopedagoog en familie. Op zaterdag 8 oktober 2022 is er de aktie ‘Het Oranjepad’ met als onderwerp ‘Samen wandelen tegen spierziekten’. Binnenkort is er ook de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds. Als gezin steunen wij de actie.

Foto’s: Mijn doop in Baptistengemeente De Schutse in Hoogeveen. In het ziekenhuis na de klaplong met Fendershirt (foto Klaas Bruinewoud).