Zeezeiler Henk de Velde

Ik las deze week dat zeezeiler Henk de Velde op 73-jarige leeftijd was overleden. Dat vond ik triest. Ik had veel bewondering voor hem. Alleen op zee en oceaan met zijn zeilboot. Dat moet afzien zijn. Het is denk ik al 15 jaar geleden dat we met ons gezin in Scheveningen waren. In de haven daar lag zijn zeilboot. We hebben daar ook nog met hem gesproken, maar ik kan die foto niet zo snel vinden. Nu ik minder kan en nauwelijks buiten Hoogeveen kom, zijn het voor mij heel dierbare herinneringen. Hier ben ik bij de boot van Henk met mijn zus. Het was een bijzondere belevenis.

 

Vanuit diezelfde haven voer mijnĀ  overgrootvader, die visser was, meer dan 100 jaar geleden met zijn schip de Noordzee op om haring te vangen bij de Doggersbank. Ik heb ook nog een foto als ik het goed herinner bij dezelfde haven met mijn broer. Als ik die foto met Henk nog vind zal ik die plaatsen.