Waarom vind ik een mammoet zo interessant?

Op vakantie ga ik niet meer. Deze zomer heb ik ook weinig uitstapjes gemaakt met mijn ouders. Wel heb ik mijn vader gevraagd of hij een foto wil maken van een nagemaakte mammoet in Borger. Daar is het Hunebeddenmuseum en toen ik daar in het verleden was, was er ook een tentoonstelling over de ijstijd, zwerfkeien en mammoeten. Ik vind dat heel interessant. Ik interesseer mij voor die dingen en krijg er ook regelmatig luisterboeken over. Bij Borger in Drouwenerzand is er ook een winkel die heet Versteend Leven. Daar heb ik een tijd geleden een paar mammoetwervels gekocht. De middelste foto is gemaakt in de oude dierentuin In Emmen. Mijn vader had gelezen dat ze in de toekomst misschien een mammoet gaan kruisen met een olifant. Ben benieuwd of dat lukt. Ik heb een laptop en het voordeel is dat ik veel dingen die ik leuk vind kan opzoeken. Omdat ik steeds minder kan door mijn spierziekte, ben ik daar heel blij mee.

     Foto’s: Familie-archief