Waarom ik lid ben van Phihezo

Ik ben al jaren lid van Phihezo in Hoogeveen.Phihezo3 Dat is een sportclub voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Je kunt er veel sporten beoefenen.

Ik ga op donderdagavond zwemmen met nog een paar medebewoners. Ik vind het fijn dat dit kan, want beweging is goed voor je. Phihezo2Het is ook goed voor mijn spieren, want die worden bij zwemmen niet zo zwaar belast. Er is goede begeleiding en je kunt zwemmen binnen de mogelijkheden die je hebt. Daarna is het tijd om te ontspannen in het bubbelbad van zwembad De Dolfijn in Hoogeveen.

Phihezo1In april bestond Phihezo veertig jaar en dat is best een mijlpaal. Ik ken veel mensen die het heel fijn vinden en de sportclub niet willen missen. Ik vind het heel belangrijk dat ook mensen met een beperking kunnen sporten en dat is goed geregeld in Hoogeveen. Mijn ouders en de begeleiding stimuleren het. Soms verzuim ik omdat ik mij te moe voel, maar daar heb ik later dan weer spijt van.