Vrijheid en water

Als je een of meerdere beperkingen hebt, betekent dat ook dat je afhankelijk bent. Gelukkig is de zorg in ons land goed geregeld en ik ben blij met de goede zorg die ik krijg in de woonvorm. Ik kan het goed vinden met de medebewoners en de leiding ondersteunt je en laat je in je waarde. Ondanks mijn beperkingen kan ik aan veel dingen deelnemen. Ze zeggen dat dit burgerschap heet.

Ik moet er wel regelmatig uit en in een eerder bericht gaf ik al aan dat ik regelmatig naar het vliegveld van Hoogeveen ga, om naar de vliegtuigen en de parachutisten te kijken. Ik eet dan een ijsje op een van de bankjes en dat geeft mij een gevoel van vrijheid. Ook kijk ik af en toe bij de sluis in Hoogeveen als de schepen in en uitvaren. Vroeger gingen we ook naar havendagen bijvoorbeeld in Coevorden of Assen, maar dat lukt tegenwoordig niet meer zo goed. Ik heb nu een paar weken vakantie. We gaan niet meer weg, maar wel dagjes er op uit, zoals naar het Hunebedmuseum in Borger.  Dat is wel interessant en ik kijk ernaar uit. In een volgend bericht laat ik weten hoe de vakantie was. Tien jaar geleden was ik in Madurodam waar ook de (zee)waterkering in de Nieuwe Waterweg was nagebouwd. Die heb ik ook in het echt gezien in Hoek van Holland. Een mooie herinnering!

Foto’s: Daan/familiearchief. Van boven naar beneden: boten in sluizen Noordscheschut en Hoogeveen, Havendag Assen, waterkering Nieuwe Waterweg op schaal in Madurodam.