Verkiezingen en Special Olympics

Afgelopen week waren er verkiezingen en ik ben met mijn vader naar het stemlokaal geweest. Het was dit keer wel ingewikkeld voor mensen die niet taalvaardig zijn vond ik. Ik had het met mijn ouders doorgesproken, maar er mag niemand mee in het stemhokje. Tevoren hebben we op de grote lijst in het stemlokaal goed gekeken naar de plaats en de nummers op het biljet. Volgens mij heb ik aangekruist wat ik graag wilde. Ik kies vooral voor mensen die de zorg een warm hart toedragen. Bij het waterschap was dat moeilijk te beoordelen. Kiezen is een grondrecht voor aller burgers, dus ook mensen met een beperking en als het ingewikkeld is zoals nu, zou men begeleiding in het stemhokje moeten toestaan.

Mijn nicht is als reisbegeleidster mee geweest naar de Special Olympics in Abu Dhabi. Ze vond het daar fantastisch en heeft veel bewondering voor de atleten met een beperking, die weer heel veel medailles hebben gewonnen. Ik heb er ook grote bewondering voor. Zelf sport ik niet actief, omdat het gewoon niet meer kan. Dat vind ik best vervelend en ben ook wel een beetje jaloers op de medebewoners in de woonvorm die wel kunnen sporten en in april ook weer meedoen aan de Cascaderun in Hoogeveen. Maar ook door het kijken ernaar geniet ik. Foto: met dank aan Marion Geskus