Vakantie 2017

Voor de zomer had ik ingesproken dat ik uitzag naar de vakantie. Ik was er echt aan toe en verheugde mij er op. Omdat ik mij de afgelopen maanden niet zo goed heb gevoeld, zouden we dit jaar dagjes uitgaan in de omgeving. Helaas is daar weinig van terecht gekomen. Ik heb veel rugpijn gehad en ben iedere week naar de fysiotherapeute gegaan. Vooral lopen doet pijn. Daarnaast was ik erg moe en had weinig energie. Ik ben veel thuis geweest en heb naar muziek geluisterd en mijn vitrinekast opgeruimd. Als er een dag bij was dat het beter ging, heb ik wat rond gereden in Hoogeveen en foto’s gemaakt of mijn ouders bezocht. Je moet dan toch genieten van de goede momenten.

Ik merk dat ik langzaam achteruit ga en daar baal ik van. Gelukkig kan ik goed daarover praten met de leiding van de woonvorm en dagbesteding en met mijn ouders. Ik heb ook veel aan mijn lieve vriendin die in het appartement
naast mij woont. Ik denk vaak terug aan de betere tijd dat we op vakantie gingen naar Frankrijk, Duitsland en naar mijn oom en tante in Engeland. Gelukkig heb ik veel foto’s en die bekijk ik ook geregeld. Dat zijn fijne herinneringen. Muziek is belangrijk voor mij. Ik geniet van de televisieprogramma’s met Ilse De Lange over de country muziek in Amerika. Daar word ik vrolijk van. Elke avond bid ik, dat er maar snel een medicijn komt om myotone dystrofie te genezen.  

Foto’s familiearchief: In betere tijden, op bezoek bij mijn oom en tante in Engeland, mijn vitrinekast met modelauto’s.