TT Assen

De TT in Assen vond ik toen ik jonger was altijd een hoogtepunt. We hebben wel trainingen bezocht en in de TT-week ook wel de binnenstad van Assen bezocht waar veel te doen was. Gezellig op een terrasje iets drinken, naar de kermis en de steile wand bezoeken. Nu kan dat niet meer en blijf ik thuis omdat het te pijnlijk en vermoeiend is en ik het niet kan opbrengen. Ik mis dat best, vooral omdat anderen in de woonvorm wel veel dingen kunnen doen zoals meedoen aan de Cascaderun in Hoogeveen en het Drentse Giga-festival voor jongeren met een beperking bezoeken. Gelukkig kan ik de TT op televisie volgen en ik praat er ook wel over met mensen van de leiding, waarvan er een ook enthousiast is over motoren en zelf motor rijdt. Ik heb ook een Play Station 4 waarop auto- en motorraces staan. Mijn vader heeft 3 foto’s uitgezocht. Een uit 1997 toen ik drumde en hem begeleidde op de gitaar. De andere foto is van een paar jaar later tijdens de TT-week en de middelste foto 10 jaar geleden met de bassist van Mooi Wark toen ik een fotoprijs had gewonnen. Ik vind het wel moeilijk om ermee te worden geconfronteerd, maar besef ook dat goede herinneringen er zijn om te koesteren.

Foto’s: familie-archief