Raceauto of klomp

Eind december 2016 werd Max Verstappen gekozen tot Sportman van het jaar 2016. Ik vond het fijn voor hem. Samen met andere bewoners van onze woonvorm hebben we via televisie genoten van zijn gedurfde racestijl. img_0089Een hele prestatie want hij is nog maar 19 jaar en heeft net zijn rijbewijs gehaald. Zijn vader was ook een bekende autocoureur.

Als ik de beelden van Max Verstappen zie moet ik terugdenken aan de tijd dat ik ongeveer 15 jaar was. Mijn vader had een boek geschreven over het wegtransport en stond met een kraampje op het Truckstarfestival op het TT-circuit in Assen. Ik was toen lichamelijk nog veel mobieler dan nu en kon de hele dag genieten van alles wat er daar te zien was. De mooi beschilderde trucks, de races op het circuit, de muziekoptredens. Het was die dag ook heel daanmadurodammooi weer. Een hoogtepunt voor mij was dat er een foto werd gemaakt in een raceauto. Onlangs bekeek ik die foto in mijn plakboek nog eens en ik vind dat ik daar wel een beetje op Max Verstappen lijk. Tegenwoordig ga ik niet meer naar dergelijke evenementen toe. Te vermoeiend en dat vind ik wel jammer. Gelukkig zijn er de goede herinneringen en de foto’s. Die wil ik graag met anderen delen. Een paar jaar na het Truckstar festival ben ik nog met mijn ouders naar Madurodam geweest. Daar is de foto in de klomp gemaakt. Minder spectaculair, maar toch leuk. Maar als ik moet kiezen voor wat ik het leukst vond, ga ik toch voor de foto in de raceauto.

Foto’s familiearchief: Truckstarfestival Assen rond 1995, Madurodam rond 1998.