Muur tegen Geweld

Op de televisie heb ik het nieuws gevolgd over de aanslag op misdaadjournalist Peter R. De Vries. Ik vond het allemaal heel erg wat er is gebeurd. Ik keek wel naar zijn programma’s en vond dat hij dapper was en betrokken omdat hij zo opkwam voor de slachtoffers van geweld. Vandaag is zijn uitvaart in Amsterdam en dan kijk ik ook naar televisie. Ga nog wel eerst naar de dagbesteding, want ik heb voor een medebewoner een schilderij van een kat gemaakt.

Afgelopen zondag ben ik met mijn ouders naar De Muur tegen Geweld geweest in De Wijk. Daar gingen we wel vaker heen. Dit keer toch ook voor bezinning op alles wat er in de wereld gebeurt en het lijden. Er was ook een herdenkingsbordje voor een jongen in motorpak, die door geweld om het leven was gekomen. Het is onbevattelijk, niet te begrijpen zeggen mijn ouders. Ik heb er wel een foto van gemaakt, maar ik vind het moeilijk om die op de website te plaatsen. Wel twee foto’s die ik heb gemaakt zodat de bezoeker van de site een indruk krijgt hoe belangrijk zo’n nationaal herdenkingsmonument tegen geweld is.

Foto’s Muur tegen Geweld familie-archief: ‘Het Onbevattelijke en herdenkingsbordje voor geweldsslachtoffer Joes Kloppenburg.