Mijn scooter

Ik heb altijd interesse gehad voor (oude) auto’s, bromfietsen en motoren. Dat was al zo toen ik nog maar 2 of 3 jaar was en mijn vader hielp bij het wassen van de auto. Op de jaarlijkse dag van de Vereniging Spierziekten Nederland in Amersfoort mocht ik meerijden in een politie Porsche. Een mooie ervaring.

Ongeveer 10 jaar geleden heb ik mijn scooterrijbewijs gehaald. Dat was nog wel lastig omdat ik niet taalvaardig ben. Mijn vader heeft toen naast mij gezeten bij de theorielessen en sloeg de bladzijden van het lesboekje om. Theoretisch examen mocht ik mondeling afleggen. We hebben toen een scooter gekocht. Die geeft mij vrijheid en daar heb ik soms behoefte aan. Ik kan dan even weg van alles. Ik rijd altijd in Hoogeveen en ga dan bijvoorbeeld naar het vliegveld. De laatste tijd rijd ik niet zoveel meer omdat ik meer klachten heb. Er moest ook een lichtere scooter komen, omdat ik de oude niet meer op de standaard kon krijgen. Als het koud is rijd ik niet en de leiding en mijn ouders houden dat in de gaten. Veiligheid is belangrijk.

Foto’s van 10 jaar en ouder: familiearchief. Op de motorkap van de Renault 4, politie Porsche VSN in Amersfoort, les bij Kreeft in Hoogeveen, met verkering (grapje) in het Openlucht Museum Arnhem.