Mijn moeder begrijpt mij

Soms vraagt iemand mij wat ik het vervelendst vind van de spierziekte. Dan zeg ik de extreme moeheid en dat er nog geen genezing voor de ziekte is. Daarnaast is er de spierpijn en moeite met slikken en de spijsvertering. Mijn moeder begrijpt dat het beste, omdat zij dezelfde spierziekte heeft. Ik gebruik wel medicijnen voor de moeheid en slaperigheid, maar die moet ik vroeg innemen anders slaap ik niet. Slapen is belangrijk, omdat ik in de nacht een beademingsmasker op moet.daanbethesda Tweemaal per dag moet ik ‘airstacken’, waardoor de hoestkracht sterker wordt om slijm uit mijn longen op te hoesten. De leiding helpt mij daarbij. Ik ben blij met de goede zorgvoorzieningen in Hoogeveen. Ik merk op de dagactiviteit wel, dat veel mensen bezorgd zijn over alle veranderingen (Foto: Bethesda-ziekenhuis Hoogeveen).