Kerstfeest en mijn geloof

Ik ben christelijk opgevoed en gedoopt in een Baptistenkerk. Nu het Kerstfeest eraan komt ben ik wat meer bezig met geloof. Mensen vragen weleens: ‘wat geloof jij eigenlijk?’. img_0005Ik vind het altijd moeilijk om daarover te praten, want het is zo privé.

Ik geloof nog steeds en Kerstfeest betekent voor mij de geboorte van Jezus Christus. Wat mij aanspreekt is dat Jezus arm en eenvoudig ter wereld kwam en niet met macht, pracht en praal. Hij was er ook voor de armen en de zieken, voor mensen met en zonder beperking. websitedaanschutse3In veel kerken is niet altijd aandacht en ruimte voor mensen met een beperking en dat vind ik jammer. Sommige onderwerpen vind ik moeilijk. Ik zal waarschijnlijk nooit een gezin met kinderen krijgen, maar heb wel een vriendin. Hoe ga je daarmee om? Gelukkig kan ik daar goed over praten met haar en de leiding.

Een tijd lang ging ik met een medebewoner naar de diensten van Crossroads, maar die zijn gestopt. IMG_0034Ik luister veel naar muziek, gewone muziek maar ook gospelsongs van Darell Mansfield. Ik ben ook naar een concert van hem geweest. Hij had een riem om met mondharmonica’s en dat vond ik geweldig. Als ik eenzaam of verdrietig ben bid ik. Bijvoorbeeld als ik mij niet goed voel en het moeilijk vind om met mijn ziekte om te gaan. IMG_0031

Met mijn ouders praat ik  ook wel over geloof. In 1994 was ik met mijn ouders en zus op vakantie in Israël. Dat was fijn. We dreven in de Dode Zee. Ik heb ook een briefje in de Klaagmuur gestopt met een wens: Dat er vrede komt op aarde!

Foto’s: familiearchief. Mijn doop, kerkgebouw, ik (met rood jack) stop een wensbriefje in de Klaagmuur, drijvend in de Dode Zee.