Heimwee naar de dierentuin (2)

In een eerder bericht legde ik uit dat ik nog vaak denk aan het Dierenpark Emmen. We hadden er een gezinsabonnement en gingen er een paar keer per jaar heen. Dan bezochten we iedere keer een ander deel van de dierentuin. Een van de mooie dingen vond ik het Biochron. Je kon daar allerlei voorwerpen zien zoals skeletten van uitgestorven dieren, prachtige stenen maar ook voorwerpen die je leerden hoe bijvoorbeeld de aarde er van binnen uit ziet en vulkanen zijn ontstaan. Ik vond dat allemaal erg  interessant. Dat de aarde van binnen een vurige kern heeft heb ik daar geleerd. Ik vraag mijzelf ook af hoe het kan, dat het vuur altijd maar blijft branden. Tegenwoordig wordt de aardwarmte gebruikt om gebouwen te verwarmen.

Het allermooiste van de dierentuin vond ik de vele dieren die er waren. Je kwam er zo vaak dat je er ‘een band mee kreeg’. Bij het nieuwe park Wildlands in Emmen zijn minder dieren. Ik hoorde deze week dat de paden op Wildlands worden verbeterd, zodat die beter toegankelijk zijn  voor mensen met een beperking die een rolstoel of rollator gebruiken. De protesten hebben dus hun doel bereikt en dat vind ik mooi. Ik heb geen abonnement meer, maar zal dit jaar zeker naar Wildlands gaan om het uit te proberen.

Foto’s: Familiearchief. Biochron met doorsnee van de aarde en uitheemse vogel in het oude dierenpark