Heimwee naar de dierentuin (1)

Veel jaren had ons gezin een abonnement op de dierentuin in Emmen. We gingen er vooral in de zomer vaak naar toe. Nooit hele dagen, maar meestal twee uurtjes en bekeken dan een deel van de dierentuin en de volgende keer weer een ander deel. Ik kijk er met veel plezier naar terug. Het was een uitje dat je kende en waar je aan gewend was en dat is voor mij belangrijk. Toen ik een jaar of 7 geleden minder mobiel werd, konden we toch naar de dierentuin want alles was goed bereikbaar, ook met een rollator.

Wildlands

Toen het nieuwe park Wildlands werd geopend namen mijn ouders en ik ook een abonnement. Mijn moeder en ik zijn er 1 keer geweest voor ongeveer 2 uurtjes. Ik vond het wel mooi, maar het was lichamelijk te zwaar. Het is een park waar je wat actiever moet zijn, maar niet iedereen heeft daarvoor de mogelijkheden. Mijn vader is toen nog een keer alleen gegaan en nu hebben we de abonnementen opgezegd. We zoeken iets anders, maar weten nog niet precies wat. Eerlijk gezegd heb ik wel heimwee naar de oude dierentuin. We hebben na de sluiting nog een paar foto’s gemaakt. Ik hoorde afgelopen week dat de dierentuin  nu wordt gesloopt. Het is nu echt verleden tijd. Jammer!

 

Foto’s: een dicht hek en lege paden, savanne met neushoorns voor en na sluiting van het dierenpark