EXPOSITIE VAN MIJN SCHILDERIJEN

Op de dagbesteding maak ik regelmatig schilderijen. Ik doe dat voor mijzelf, maar ook voor familieleden, kennissen en begeleiders die zo’n schilderij op prijs stellen. De komende weken wordt dit bericht uitgebreid en vertel ik bij ieder schilderij een korte uitleg.

Onlangs was het Noorderlicht vaak te zien op televisie en zelfs vanuit ons land was het te zien. Dat fascineerde mij en op de dagbesteding heb ik er een schilderijtje over gemaakt.

 

Orka’s zijn fascinerende dieren. De laatste tijd hebben zeilers in de Straat van Gibraltar last van orka’s. Een zeiler heeft vanaf zijn boot al geschoten op een orka vertelde mijn vader. Ik vind dat verdrietig. Mensen gaan vaak niet goed om met de natuur en veel dieren voelen zich bedreigd in hun leefomgeving. Misschien is dat bij de orka ook zo. Gemaakt in augustus 2023.

Ik ben niet zo van het fruit eten. Wel koop ik elke week een net sinaasappels, want vitamines zijn belangrijk. Het persen van het fruit moet ik soms aan aderen overlaten. Het is ook de reden dat ik dit partje van een sinaasappel heb geschilderd. Geen wereldschokkend schilderij, maar voor mij belangrijk.

Ik schilderde de visarend omdat die weer vaker wordt gezien in ons land. Mijn vader vroeg ‘Waarom een visarend?’. Die prachtige vogel staat symbool voor vrijheid. Wat moet het mooi zijn om je vleugels uit te slaan en op grote hoogte de stilte te ervaren en je laten voortglijden op de wind.

Deze snoek schilderde ik voor mijn vader. Hij vertelde dat hij als jongen vaak op snoek viste in de tankgracht in Voorburg. De snoeken sprongen vaak hoog uit het water om het aasvisje te pakken. Dit schilderij geeft dat weer.