Duurzaamheid

Binnenkort zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. Ik ga altijd stemmen met mijn vader, want dat is belangrijk. Nu kunnen we geloof ik ook stemmen voor iets met privacy, maar daar weet ik niet zoveel van. Ik kies voor een partij die opkomt voor kwetsbare mensen. Toen ik gisteren bij mijn ouders was hebben we daarover gepraat. Ik kijk daarvoor ook wel naar televisie.

Natuur en milieu vind ik ook belangrijk. In onze woonvorm wordt scheiden van afval gestimuleerd. Soms moet ik mij er wel toe zetten om het in de containers achter het gebouw te doen, maar dat gaat steeds beter. Ik verlang naar het voorjaar zodat ik er weer op uit kan op mijn elektrische fiets of met mijn ouders. Ik heb genoten van de Olympische Spelen en het schaatsen. Dat ik vanuit mijn appartement kan kijken naar het schaatsen op duizenden kilometers afstand, vind ik boeiend. Veel jaren geleden hebben we als gezin het (oude) Olympisch Stadion in München bezocht.  Dat was heel mooi. Ik was toen in Duitsland voor een medische behandeling. De foto van mij op een skateboard is dertig jaar geleden. Toen kon ik nog veel meer dan nu. Dat vind ik wel zwaar. Ik heb zelf het zeil gemaakt en daar was ik toen erg trots op. Mooi he? 

Foto’s familie archief: Op mijn duurzame skateboard met zelfgemaakt zeil, Oude Olympisch stadion München met mijn broer en zus. Hier verloren we de voetbalfinale van het WK.