De gekooide tijger

Mijn vorige stukje ging over mijn verlangen naar vrijheid, omdat ik door mijn beperkingen minder kan dan veel anderen. Ik kwam een oude foto tegen die ik maakte toen er een circus was in Hoogeveen. Ieder jaar als dat circus kwam, ging ik naar de plaats waar de dieren liepen of in kooien verbleven en ik heb ook wel een circus bezocht met mijn ouders. Ik vond dat geweldig die grote dieren zo dichtbij. Ongeveer 15 jaar geleden heb ik bij een circus een foto gemaakt van een tijger in een kooi. Tegenwoordig zijn er minder wilde dieren te zien in een circus, omdat veel mensen vinden dat ze in het wild behoren te leven. Ik hoor dat allemaal via de cd’s van Passend Lezen. Ik begrijp dat en denk er nu ook zo over. Het circus blijft voor mij wel een dierbare herinnering.

Ik had beloofd wat te schrijven over de zomervakantie. Die verliep minder goed dan ik had gehoopt. Ik heb geen uitstapjes gemaakt en ben niet op vakantie geweest. Oorzaken waren rugpijn en andere klachten die te maken hadden met de spierziekte. Ik hoop op een goede septembermaand met mooi weer. 

Foto’s: Familiearchief Daan