De dagelijkse praktijk

Het is voor veel bezoekers van mijn website maar een ‘dingetje’, maar voor mij belangrijk. Mijn moeder vond dat ik nieuwe kleren nodig had. Door corona was er weinig gekocht, dus het moest maar weer eens gebeuren. Ik voelde mij echter niet goed. Kleding passen kost mij veel energie en inspanning. De laatste jaren kopen mijn ouders de kleding en dan pas ik het thuis. Zij weten de maten, maar soms moet er iets worden geruild. Nu ook weer. Omdat ik minder beweeg en zwaarder ben geworden, zit het probleem vooral bij de buikwijdte van de broeken. Het ging om een trainingspak. De winkel had geen grotere maat, dus de broek werd geruild voor een die ruimer zat om mijn buik.

Het is voor mij een ‘groot dingetje’, omdat het aangeeft dat ik steeds moet inleveren. Dat komt door Myotone Dystrofie (MD). Ik kom er niet zoveel uit. Met iemand van de leiding van de woonvorm en 1 keer per 2 weken met een fysiotherapeut, loop ik een paar keer om het gebouw. Verder heb ik niet veel beweging. Alles wat ik vroeger deed, fietsen, zwemmen, naar het centrum lopen, de TT gaan niet meer. In september is er weer de jaarlijkse collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds. Wij leveren daar altijd een bijdrage aan. Het geld is ook voor onderzoek naar een medicijn. Doet u mee? Neem svp 2 minuten de tijd om dit aangrijpende filmpje van het Spierfonds over MD te bekijken? https://youtu.be/UbbrowPijGs