Dagje Veenpark met COSIS

Op 30 juni zijn we met de bewoners van de woonvorm naar het Veenpark in Barger-Compascuum geweest. Ik zag er best tegenop omdat het 30 graden zou worden. We gingen erheen met de bus en dat was heel leuk. Op het park was van alles te doen. Er reed een smalspoortrein en dan kon je het hele park goed zien zonder veel inspanning. Ook zag je allerlei materiaal dat was gebruikt in de turfwinning in Drenthe. Dat vond ik mooi, want van de familie van mijn moeder werkten er vroeger veel in de turfwinning in de omgeving van Stadskanaal.

Om het terrein goed te zien zat ik in een rolstoel die werd geduwd door iemand van de leiding en een medebewoner. Ik vond dat heel fijn, want lopen gaat mij steeds slechter af. Tussen de middag hebben we iets gegeten in het restaurant. Daarna sloeg bij mij de moeheid toe en heeft iemand van de leiding mij opgehaald en weer thuis gebracht. De medebewoners en de leiding zijn nog gebleven en hebben er ook ‘s-avonds gegeten. Terug in de woonvorm heb ik nog een patatje gegeten en ben toen naar bed gegaan. Leuk dat Cosis dit heeft georganiseerd en iedereen mee kon. Mijn lief Elizabeth en medebewoner Richard die mij duwde hadden ook nog een mooie sleutelring gekocht voor mij, die ik later kreeg. Bedankt Cosis, leiding en medebewoners.