Contant geld + TT week

Bij de bank waar ik regelmatig kom staat sinds kort een stelling met camera’s. Dat is om plofkraken te voorkomen. Dan wordt een pinautomaat door dieven opgeblazen en wordt er veel vernield. Ik vind dat heel erg en begrijp dat de bank dit doet. Maar toen een journalist van een krant schreef dat gebruik van contant geld dan maar moest worden  afgeschaft, vond ik dat vervelend. Veel ouderen en mensen met een beperking hebben moeite met pinnen en worden nog afhankelijker. Zij gebruiken dagelijks munten en papiergeld en zijn de dupe van criminelen, zonder dat zij er iets aan kunnen doen. Mijn vader stuurde een mail naar de journalist(e) en die vond het achteraf ook geen goed idee. Zij wilde de lezers prikkelen. Nou dat is wel gelukt!

Deze week is de TT week. Vroeger ging ik er heen met mijn vader, maar dat lukt niet meer. Ik ga nu met mijn ouders in de auto een rondje maken door Assen en langs de TT en de campings.  Toch even de sfeer proeven. We drinken dan een kopje koffie op een terras en genieten van alles wat er gebeurt. Ik kijk er naar uit. Het wordt in ieder geval mooi weer.

Foto’s Jaap Spaans: Cameratoren bank (2017), TT met Engelse bobbies in Assen tien jaar geleden. Uittocht TT op de A28, leuk om naar te kijken