Collecteweek Spierziekten 2018

Van 9 tot en met 15 september 2018 vond de jaarlijkse collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. Ik heb zelf een spierziekte en weet hoe die in een slopend proces je lichaamsfuncties aantast. Daarom vind ik het heel goed dat deze collectes worden gehouden, om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaken van spierziektes en nieuwe medicijnen om te genezen.

 

De tekst op de poster vind ik heel goed. ‘Lachen = 17 spieren’, ‘Appen = 38 spieren’ en rechtop zitten = 18 spieren’. Er wordt mee uitgedrukt hoe belangrijk spieren zijn voor bijna alle lichaamsfuncties. Dat alleen bij lachen al 17 spieren actief zijn wist ik niet. Ik ervaar zelf in de praktijk hoe belangrijk spieren zijn en ervaar iedere dag wat de gevolgen zijn als er iets mis is en mijn spieren verzwakken. Daarom heb ik gedoneerd.