Boodschappen scannen en afrekenen

Afgelopen week is de supermarkt waar ik een deel van de boodschappen koop verbouwd. Nu kun je er de boodschappen scannen Het betalen kan alleen door te pinnen, maar dat kan dus niet. Ik heb in overleg met de bank en de bewindvoerder een pinlimiet. Voor de dagelijkse dingetjes kan ik pinnen, maar als daar ook nog de boodschappen bij komen is dat niet voldoende. Ik betaal de boodschappen altijd contant, maar dat kan nu dus niet meer en dat vind ik jammer. Ik begrijp best dat de wereld verandert, maar het gevolg is dat je steeds afhankelijker wordt en voor mensen met een beperking betekent dat weer ‘inleveren’. Ik wil niet klagen hoor en ben best wel tevreden over de zorg en mogelijkheden in ons land.

Het opmerkelijke is dat bij een andere supermarkt waar ook de mogelijkheid is om te scannen, nog wel contant kan worden afgerekend. Ik vind dat men eigenlijk meer rekening zou moeten houden met mensen die een beperking hebben en zoveel mogelijk zelfstandig de dagelijkse dingetjes willen kunnen doen. En boodschappen doen is toch wel belangrijk vind ik.