Bevrijding en een nieuw shirt

Deze maand herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, maar vieren ook de bevrijding. Met mijn ouders bezocht ik jaren geleden het Airborne museum in Oosterbeek en zag daar hoeveel soldaten stierven om ons te bevrijden. Ik zal het op televisie volgen, want wij zitten in de woonvorm nog steeds in isolatie. Anders zou ik bij mijn ouders gaan eten en ik mis de contacten en de knuffel van mijn ouders. Maar ik klaag niet. We worden goed verzorgd hier en iedere dag heb ik 1 of 2 keer videocontact met mij ouders en ook regelmatig met mijn broer en zus.

Wat anders: mijn shirt

Dit weekeind zou in Zandvoort de formule 1 races worden gehouden. Ik vind dat mooi en het zou fijne ontspanning zijn. Door het corona virus is het helaas afgelast. Ik heb afgelopen week een shirt gekocht om toch een beetje in de sfeer te zijn.  Vrijheid betekent dat ook zo’n wens in vervulling gaat. Mijn vader kocht het shirt voor mij en leverde het contactloos, dus via de leiding af. Ik ben er best wel trots op en ze zeggen dat het mij goed staat. Een opsteker in deze wat ‘onvrije’ tijd.

Foto’s Maaike Schonewille (shirt) Jaap Spaans Museumgebouw Hartenstein Oosterbeek. Vrijheidslogo Nationaal Comite 4 en 5 mei.